Zázemí pro studenty - CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

Zázemí pro studenty

Škola poskytuje studentům veškerý servis, který mohou potřebovat ke kvalitnímu studiu a příjemnému studentskému životu v Olomouci.

Kolej

Škola má vlastní kolej situovanou na nádvoří, postavenou na hradbách města s výhledem do Bezručových sadů.  Kolej se nachází přímo v historickém centru města Olomouce.

Ubytovací kapacita činí 86 lůžek ve 2 – 4 lůžkových pokojích. Budova koleje je dvouposchoďová. Na každém podlaží je kuchyňka se standardním vybavením (kuchyňská linka, chladnička, mikrovlnná trouba, dvou plotýnkový vařič a rychlovarná konvice) a hygienické zázemí (WC a koupelna s automatickou pračkou).

Na pokoji má každý student k dispozici:

• lůžko s úložným prostorem
• psací stůl s lampou
• židli
• šatní skříň
• polici

K dispozici jsou dále společné prostory:

• herní místnost se stolním tenisem, boxovacím pytlem a elektronickými šipkami
• odpočinková místnost s klavírem a stolním fotbalem
• parkánová zahrada
• studovna (PC, tiskárna)

Cena ubytování na koleji činí 1000 Kč/měsíc.

Knihovna

Studenti školy mají k dispozici vlastní knihovnu a studovnu, která se nachází v nádherných prostorách historických budov. Místnost, ve které je dnes knihovna, sloužila v minulosti jako kaple. Knihovna je vybavena tuzemskými i zahraničními odbornými publikacemi relevantními k studovaným oborům. Studenti si mohou vypůjčit i všechny absolventské práce obhájené za dobu existence školy. Knihovna je neustále doplňována tituly na základě požadavků oboru i praxe.

Knihovna se nachází v budově Křížkovského 6.

Otevírací doba knihovny:

Úterý:    12:30 - 16:00 hod.

Čtvrtek:   8:30 - 11:30 hod.

Pátek:    13:05 - 14:30 hod. - nepravidelně, pouze v termínech konzultací dálkové a kombinované formy dle Kalendáře na školním webu.

V knihovním systému je seznam všech publikací, které jsou k dispozici ve školní knihovně a přehled Vámi vypůjčených publikací (včetně informace o výpůjční době).

Vaše dotazy, které se týkají knižního fondu, směřujte, prosím, na knihovnici Kateřinu Horákovou (katerina.horakova@caritas-vos.cz).

S dotazy k funkčnosti aplikace se prosím obracejte přímo na správce webu Mgr. Jaromíra Chovance.

Vstup do knihovního systému najdete zde: Knihovní systém

Pro přihlášení do knihovního systému prosím použijte uživatelské jméno a heslo totožné s přístupem na počítače ve školní síti a do MOODLE.

Jídelna

CARITAS – VOŠ sociální Olomouc nabízí svým studentům a všem zaměstnancům možnost stravování v příjemném prostředí školní jídelny v přízemí budovy školy na nám. Republiky 3. Strávníci mají možnost vybrat si ze tří jídel, z nichž jedno je bezmasé. Objednávky a veškeré změny se provádějí elektronicky vždy do 13:30 předchozího dne.

Kapacita jídelny je 70 míst, obědy se vydávají v pondělí - čtvrtek od 11:15 do 13:30 a v pátek od 11:15 do 13:00.
Výdej do vlastních nádob pondělí - pátek pouze od 11:00 do 11:15.

Vstup do elektronického objednávkového systému iCanteen

Cena za oběd od 1. ledna 2015 je 34,- Kč.

Jídlo se dováží ze Scolarest Hranice.

Dobíjení kreditu na obědy

1. bezhotovostně

Bezhotovostně lze kredit na obědy dobíjet platbou na účet 264278639/0300.
Jako variabilní symbol uvádějte své UČO. Bez něj nemůže být platba spárována!

2. v hotovosti

V hotovosti lze peníze na účet vložit u Kateřiny Horákové (kancelář studijního oddělení).

Úřední hodiny pro vkládání kreditu:

PO 12:30 - 14:00

ST 08:30 - 11:00

12:00 - 13:00 (pouze pro studenty kombinovaného/dálkového studia)

Počítačové učebny

Studenti naší školy mají možnost používat výpočetní techniku, která je umístěna ve třech počítačových učebnách. Dvě učebny v budově školy mohou studenti volně využívat v pracovní dny od 8:00 hod. do uzavření školy (asi do 19:00) v době, kdy neprobíhá výuka. V učebnách je k dispozici 22 počítačů. Do těchto učeben mají přístup všichni studenti školy. Třetí učebna se nachází v budově koleje, je vybavena 7 počítači a neomezený přístup do učebny mají pouze studenti ubytovaní na koleji. Všechny počítače jsou připojeny k počítačové síti. Studenti mohou např. využívat připojení k internetu, tisk na sdílené tiskárně,...

Studenti také mohou využívat školní kopírky.

Možnost zapůjčení technického vybavení

Studenti školy si mohou před nástupem na odbornou praxi vypůjčit technické vybavení jako notebook, kameru, fotoaparát či diktafon. Tato technika jim umožňuje rychleji a lépe zpracovávat poznatky z praxe a přispívá k dovednostem studenta techniku obsluhovat.

Veškerou techniku zapůjčuje Bc. Marie Badalová, Středisko praktického vzdělávání:

e-mail: marie.badalova@caritas-vos.cz, tel. 585 209 030 / 777 713 403.

Úřední deska

Přihlaste se k odběru novinek