podCARITASt: globální témata - CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

podCARITASt: globální témata | 21.6.2021 | Aktualita

podCARITASt – to je nový podcast naší školy. Jako první jsme pro vás připravili sérii "Globální témata", která přibližuje současné celosvětové problémy očima studentů Sociální a humanitární práce.

Druhý díl si můžete poslechnout už tento čtvrtek 24. června 2021 na Spotify a dalších podcastových platformách.

série Globální témata

Sérii 6 rozhovorů na globální témata připravili studenti 3. ročníku Sociální a humanitární práce v rámci předmětu Úvod do mezinárodního práva, jaro 2021.

01 Osiřelé děti v Tanzánii

Osiření dětí – jak rozsáhlý je tento problém v Africe a co je jeho hlavní příčinou? Jaký je rozdíl mezi dětským domovem v Tanzánii a v České republice? A co úroveň místní zdravotnické péče? Existuje tam i nějaká naděje na zlepšení celé situace? Jakou roli hraje Česká republika právě v této problematice?

Na tyto a další otázky vám odpoví Denisa Sevenová, která spolu se spolužačkou Terezou Pospíšilovou nasbírala bohaté zkušenosti v rámci praxe v Tanzanii, kde se jich toto téma dotklo.

02 Moderní formy otroctví (epizoda bude zveřejněna 24. června)

Co si lze představit pod pojmem „moderní otroctví“? V jakých sférách a zemích mohou lidé tomuto problému čelit? Kdo může být vlastně jeho obětí a co tomu předchází? Existuje nějaká cesta ven? A co moderní otroctví v České republice? Ovlivnila aktuální situaci celosvětová pandemie koronaviru?

Na tyto a další otázky vám odpoví Michaela Daňková a Barbora Bubnová, které si pro vás toto téma připravili.

03 fast fashion (epizoda bude zveřejněna 8. července)

Fast Fashion je v dnešní době poměrně známé, přesto ale stále přehlížené téma. Co všechno si pod tímto pojmem můžeme představit? Jaké jsou hlavní problémy, které se s tímto tématem pojí? Může mít Fast Fashion nějaké dopady na životní prostředí? Jaké jsou pracovní podmínky, kterým lidé v tomto průmyslu čelí? A existuje nějaký způsob, jak můžeme rozvoji Fast Fashion zabránit právě i my sami?

O těchto otázkách jsme si povídali s Jenifer Kalábovou a Alexandrem Denkem, kteří si téma připravili se spolužačkou Petrou Novotnou.

Sledujte nás a žádný nový podcasts vám neuteče!

zobrazit kalendář akcí >>