Fotogalerie - CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

<<    Prosinec - 2018    >>
PoÚtStČtSoNe

20 let CARITAS

2. září 2016 tomu bylo přesně 20 let, co do lavic CARITAS – Vyšší odborné školy sociální Olomouc usedli první studenti, aby se naučili profesionálně pomáhat v roli sociálních pracovníků. Škola toto výročí oslavila hned několika akcemi, které přilákaly stovky účastníků.

Slavím CARITAS - Spojeni tancem

V pátek 29. ledna 2016 oslavili studenti CARITAS - VOŠs Olomouc konec zkouškového období společenským večerem. Zároveň tak zahájili rok oslav 20. výročí školy, které vyvrcholí v září 2016. K tanci zahrály studentům, vyučujícím, absolventům i dalším hostům kapely New Street Band a Jamr´s. Svými vystoupeními večer zpestřili tanečníci z souborů Khale Jakha a Domino a žonglér Dominik Grohmann.

Více fotek: https://goo.gl/photos/D3XjusFB9WSwTUiV7

Video reportáž z plesu

Video Slavím CARITAS - 20 let

Foto: J. Londová, A. Čeplová a I. Vlachová

Adventní Socha příběhů

Ve čtvrtek 3. prosince 2015 vložili studenti třetích ročníku Charitativní a sociální práce a Sociální a humanitární práce další kameny do Sochy příběhů. Ty nesou osudy lidí, které potkali na svých dlouhodobých praxích. Učinili tak symbolickou tečku za svou zkušeností ze zemí jako jsou Irsko, Velká Británie, Nizozemí, Malta, Uganda a další, ale také ze zařízení sociálních služeb v ČR. Slavnosti se účastnili vzácní hosté: Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký, PhDr. Pavel Urbášek, náměstek primátora a Mgr. Marta Lucie Cincialová, Th.D., proděkanka Cyrilometodějské teologické fakulty. Hudebně slavnostní atmosféru podpořily studentky Konzervatoře Evangelické akademie.

Slavnosti předcházela veřejná prezentace zahraničních praxí, která se uskutečnila ve středu 2. prosince v aule CARITAS - VOŠs Olomouc. Své zkušenosti včetně doporučení pro mladší kolegy předaly studentky, které se vrátily ze Slovenka, Velké Británie, Irska, Holandska, Německa, Polska a USA.

Adventní setkání

Studenti a vyučující CARITAS - VOŠs Olomouc společně zahájili advent setkáním v pondělí 30. listopadu 2015 v aule. Slova pana ředitele Martina Bednáře a zamyšlení školního spirituála o. Gorazda navodila nejen sváteční atmosféru, ale také přiměla účastníky zamyslet se nad významem Vánoc. Setkání doprovodila svými vystoupeními schola pod vedením Jany Synkové (Záznam na YouTube).

Zahájení školního roku 2015/2016

Nový školní rok zahájila CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc tradiční mši svatou v kostele Panny Marie Sněžné 1. září 2015. Na mši navázalo setkání studentů, pedagogů a zaměstnanců školy v aule, kde jsme přivítali především studenty prvních ročníků obou vzdělávacích programů. Stejné uvítání čekalo na studenty kombinované formy studia v pátek 11. září 2015.

Tento školní rok bude studenty doprovázet kampaň Žiju CARITAS, která vyvrcholí v září 2016, kdy škola oslaví 20 let své existence.

Promoce 2015

Slavnostní předání diplomů absolventům CARITAS - Vyšší odborné školy sociální Olomouc a Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci se uskutečnilo v pondělí 29. června v Arcibiskupském paláci. Všem absolventům přejeme hodně štěstí v profesním i osobním životě.

Socha příběhů

15 nových jmen obohatilo Sochů příběhů na nádvoří CARITAS – Vyšší odborné školy sociální Olomouc v pátek 5. června 2015 v 10:00. Studenti do ní vložili kameny symbolizující lidské osudy, se kterými se setkali při svých zahraničních praxích. Slavnosti se zúčastnil i olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner.

Více zde

Setkání tutorů, mentorů a studentů: Komunitní práce - známá neznámá?

V úterý 16. dubna 2015 se na CARITAS - Vyšší odborné škole sociální Olomouc setkali se studenty tutoři a mentoři odborných praxí. Třicítka účastníků se společně věnovala tématu “Komunitní sociální práce - známá neznámá?”. Po úvodním vzdělávacím bloku, kterého se ujala doc. PaedDr. Tatiana Matulayová, Ph.D., si účastníci ve skupinách vyměňovali zkušenosti s prací s komunitou a s komunitní sociální prací. Podle reakcí přineslo inspirativní setkání zúčastněným především novou perspektivu do stávajících aktivit. Komunitní práce je stále aktuálnější výzvou pro sociální práci a CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc aktivně podporuje objevování této nové cesty.

Na setkání navázala burza pracovišť odborných praxí, kde se část spolupracujících organizací představila studentům 1. ročníku a lákala je k absolvování praxí právě v jejich službách.

Mezinárodní den sociální práce

Sociální pracovnice zůstává v české společnosti nejčastěji spojována s obrázkem paní Zubaté, která necitlivým způsobem odvádí Kolju ve stejnojmenném filmu Jana a Zdeňka Svěrákových. Skvělou příležitost k osvětě přináší Mezinárodní den sociální práce, který se slaví vždy třetí březnové úterý. Letos připadl na 17. března a CARITAS – Vyšší odborná škola sociální Olomouc připravila nejen přednášku o komunitní práci v USA pro studenty a odbornou veřejnost, ale také happening v ulicích, při kterém oslovila Olomoučany.

Společenský večer: Kabaret

Pátek 13. února 2015 byl pro CARITAS - VOŠs Olomouc speciálním dnem a rozhodně jsme ho neviděli černě. Pořádal se tradiční společenský večer tentokrát s podtitulem Kabaret. Studenti připravili skvělou akci, na které zahrály k tanci i poslechu kapely New Street Band a Jamrs. Hosty svým flamencovým vystoupením potěšili klienti z centra sociálních služeb Klíč. Nechybělo ani půlnoční překvapení, kdy poprvé věřejně vystoupila školní kapela Osmý pád a studentky Charitativní a sociální práce si připravily i taneční vystoupení Evolution of Dance. Moc děkujeme všem organizátorům, hostům, vystupujícím i sponzorům, kteří věnovali ceny do slosování věcných darů, a už se moc těšíme na příští rok.

Foto: Marie Ryšavá

Foto z fotokoutku na Rajčeti - první část

Foto z fotokoutku na Rajčeti - druhá část

Nalezeno: 32 záznamů   |   Stránka:

Úřední deska

Přihlaste se k odběru novinek