Fotogalerie - CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

O násStudiumPro absolventyKe staženíFotogalerie25 let CaritasZapojte se jako dobrovolníci

<<    Prosinec - 2021    >>
PoÚtStČtSoNe

Promoce - společné předávání diplomů v Arcibiskupském paláci

V pátek 15. října 2021 proběhla mše svatá v kostele Panny Marie Sněžné a slavnostní předání diplomů našim absolventům v Arcibiskupském paláci za účasti Mons. Jana Graubnera. Absolventům souběžného studia předal diplomy promotor doc. Vít Hušek, Th.D., proděkan pro vědu a výzkum CMTF UP.

25 let Caritas VOŠ sociální - ohlédnutí s vděčností a výhled s nadějí

V průběhu září 2021 si připomínáme čtvrtstoletí existence školy a během hlavních oslav, které se uskutečnily ve dnech 16. a 17. září 2021 jsme nejen vzpomínali a děkovali těm, kteří stáli u jejího zrodu a významně se zasloužili o její rozvoj, ale také jsme se společně s odborníky zamýšleli nad směřováním dalšího vzdělávání v sociální práci.

Vyhlášení výsledků Celonárodní soutěžní přehlídky odborné činnosti studentů VOŠ v pedagogicko-sociál

I přes komplikace způsobené koronavirovou pandemií se letos podařilo uzavřít první ročník videosoutěže "Když je tvůj obor srdcovka", kterou pořádala naše škola (v rámci projektu Inovace VOV_peagogicko-sociální oblast).

Soutěže se nakonec zúčastnilo 8 soutěžních týmů z 6 vyšších odborných škol z celé ČR. Do soutěže byla přihlášena 3 videa v kategorii Předškolní pedagogika, 1 video v kategorii Sociální pedagogika a 4 videa v kategorii Sociální práce.

Máme velkou radost, že v kategorii Sociální práce získalo první místo video č. 4 od Zuzany Bučkové a Roberta Bučka (Caritas VOŠ sociální).

Mše svatá na poděkování za uplynulý rok

Přestože jsme nemohli studijní rok ukončit tak jako obvykle, chtěli jsme společnou mší svatou poděkovat za celý rok, za to, co nám přinesl a co se s Boží pomocí podařilo zvládnout. Mši svatou sloužil spirituál školy P. Hyacint v kapli svaté Anny a na jejím závěru požehnal čerstvým absolventům školy.

Absolutoria - červen 2020

Ohlédnutí za červnovými absolutorii.

Zahraniční praxe studentů 2. ročníku Sociální a humanitární praxe - jaro 2020

V polovině února 2020 odjeli studenti 2. ročníku Sociální a humanitární práce na 3měsíční zahraniční praxi. Nikdo v té době netušil, že už po měsíci se budou muset v důsledku koronavirové pandemie vrátit zpět do ČR a pro mnohé nebyl návrat jednoduchý. Přesto, nebo právě proto byly letošní praxe bohaté na nové zkušenosti.

Návštěva ze Zambia Catholic University

Začátkem března navštívili CARITAS – VOŠ sociální Olomouc kolegové ze Zambia Catholic University. Obě instituce mají mnohé společné, např. zázemí katolické vysokoškolské instituce, zaměření na sociální práci a úzkou spolupráci s charitou. Hosté, Sr. Lubanga Petronella, děkanka Fakulty sociálních věd, a Phiri Nsangu v rámci krátké prezentace a následné diskuze nastínili, jak nahlíží na témata genderu a rovnosti pohlaví v sociální a rozvojové práci v Zambii a jaké otázky a problémy řeší.

Prezentace Diakonie ČCE - Humanitární pomoc při povodních

Studenti prvního a třetího ročníku oboru Sociální a humanitární práce měli ve středu 4. března možnost nahlédnout do práce Diakonie ČCE v případě povodní. Pracovníci Diakonie ČCE – Střediska humanitární a rozvojové spolupráce studentům vysvětlili, jak mimořádná událost probíhá a co její jednotlivé fáze obnášejí – počáteční varování, záchranu obyvatel, likvidaci škod, obnovu zasažených míst až po přípravu na případné povodně v budoucnu. Mluvili také o potřebách zasažených obyvatel i svém programu Odolná obec, který pomáhá ohroženým obcím, aby se na povodně lépe připravily. Stěžejním tématem prezentace pak byla také pomoc dobrovolníků, která je při povodních nepostradatelná.

Blok expertů 2020 - Ženy, které...

První únorový týden patřil tradičně na CARITAS – VOŠ sociální Olomouc přednáškám a workshopům pro studenty vzdělávacího programu Sociální a humanitární práce, tzv. Bloku expertů. Studenti i zájemci z řad veřejnosti měli možnost načerpat mnoho informací z praktických zkušeností pozvaných hostů. Příspěvky se tematicky točily zejména kolem žen. Pondělní blok zahájila Monika Střelková z organizace Rozkoš bez rizika, jejíž přednáška se věnovala životním situacím a potřebám žen poskytujících placené sexuální služby. Úterním hostem byla novinářka Markéta Kutilová, která zakládala misi Člověka v tísni v DR Kongo a posledních šest let dokumentuje válku s IS a válku v Sýrii. Ve středu středu představila doc. Monika Bosá genderové perspektivy v humanitární práci a ve čtvrtek přiblížila svůj projekt „Ženy, které zůstaly“ novinářsko-fotografická dvojice Magdaléna a Noel Rojo. V pátek pak uzavřela Blok expertů Zuzana Břehová a Dana Plavcová z organizace Člověk v tísni, které představily Rozvojové a humanitární programy Člověka v tísni v Africe.

20 let CARITAS

2. září 2016 tomu bylo přesně 20 let, co do lavic CARITAS – Vyšší odborné školy sociální Olomouc usedli první studenti, aby se naučili profesionálně pomáhat v roli sociálních pracovníků. Škola toto výročí oslavila hned několika akcemi, které přilákaly stovky účastníků.

Nalezeno: 41 záznamů   |   Stránka: