Fotogalerie - CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

O násStudiumPro absolventyKe staženíFotogalerieZapojte se jako dobrovolníci

<<    Červenec - 2020    >>
PoÚtStČtSoNe

Absolutoria - červen 2020

Ohlédnutí za červnovými absolutorii.

Návštěva ze Zambia Catholic University

Začátkem března navštívili CARITAS – VOŠ sociální Olomouc kolegové ze Zambia Catholic University. Obě instituce mají mnohé společné, např. zázemí katolické vysokoškolské instituce, zaměření na sociální práci a úzkou spolupráci s charitou. Hosté, Sr. Lubanga Petronella, děkanka Fakulty sociálních věd, a Phiri Nsangu v rámci krátké prezentace a následné diskuze nastínili, jak nahlíží na témata genderu a rovnosti pohlaví v sociální a rozvojové práci v Zambii a jaké otázky a problémy řeší.

Prezentace Diakonie ČCE - Humanitární pomoc při povodních

Studenti prvního a třetího ročníku oboru Sociální a humanitární práce měli ve středu 4. března možnost nahlédnout do práce Diakonie ČCE v případě povodní. Pracovníci Diakonie ČCE – Střediska humanitární a rozvojové spolupráce studentům vysvětlili, jak mimořádná událost probíhá a co její jednotlivé fáze obnášejí – počáteční varování, záchranu obyvatel, likvidaci škod, obnovu zasažených míst až po přípravu na případné povodně v budoucnu. Mluvili také o potřebách zasažených obyvatel i svém programu Odolná obec, který pomáhá ohroženým obcím, aby se na povodně lépe připravily. Stěžejním tématem prezentace pak byla také pomoc dobrovolníků, která je při povodních nepostradatelná.

Blok expertů 2020 - Ženy, které...

První únorový týden patřil tradičně na CARITAS – VOŠ sociální Olomouc přednáškám a workshopům pro studenty vzdělávacího programu Sociální a humanitární práce, tzv. Bloku expertů. Studenti i zájemci z řad veřejnosti měli možnost načerpat mnoho informací z praktických zkušeností pozvaných hostů. Příspěvky se tematicky točily zejména kolem žen. Pondělní blok zahájila Monika Střelková z organizace Rozkoš bez rizika, jejíž přednáška se věnovala životním situacím a potřebám žen poskytujících placené sexuální služby. Úterním hostem byla novinářka Markéta Kutilová, která zakládala misi Člověka v tísni v DR Kongo a posledních šest let dokumentuje válku s IS a válku v Sýrii. Ve středu středu představila doc. Monika Bosá genderové perspektivy v humanitární práci a ve čtvrtek přiblížila svůj projekt „Ženy, které zůstaly“ novinářsko-fotografická dvojice Magdaléna a Noel Rojo. V pátek pak uzavřela Blok expertů Zuzana Břehová a Dana Plavcová z organizace Člověk v tísni, které představily Rozvojové a humanitární programy Člověka v tísni v Africe.

20 let CARITAS

2. září 2016 tomu bylo přesně 20 let, co do lavic CARITAS – Vyšší odborné školy sociální Olomouc usedli první studenti, aby se naučili profesionálně pomáhat v roli sociálních pracovníků. Škola toto výročí oslavila hned několika akcemi, které přilákaly stovky účastníků.

Slavím CARITAS - Spojeni tancem

V pátek 29. ledna 2016 oslavili studenti CARITAS - VOŠs Olomouc konec zkouškového období společenským večerem. Zároveň tak zahájili rok oslav 20. výročí školy, které vyvrcholí v září 2016. K tanci zahrály studentům, vyučujícím, absolventům i dalším hostům kapely New Street Band a Jamr´s. Svými vystoupeními večer zpestřili tanečníci z souborů Khale Jakha a Domino a žonglér Dominik Grohmann.

Více fotek: https://goo.gl/photos/D3XjusFB9WSwTUiV7

Video reportáž z plesu

Video Slavím CARITAS - 20 let

Foto: J. Londová, A. Čeplová a I. Vlachová

Adventní Socha příběhů

Ve čtvrtek 3. prosince 2015 vložili studenti třetích ročníku Charitativní a sociální práce a Sociální a humanitární práce další kameny do Sochy příběhů. Ty nesou osudy lidí, které potkali na svých dlouhodobých praxích. Učinili tak symbolickou tečku za svou zkušeností ze zemí jako jsou Irsko, Velká Británie, Nizozemí, Malta, Uganda a další, ale také ze zařízení sociálních služeb v ČR. Slavnosti se účastnili vzácní hosté: Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký, PhDr. Pavel Urbášek, náměstek primátora a Mgr. Marta Lucie Cincialová, Th.D., proděkanka Cyrilometodějské teologické fakulty. Hudebně slavnostní atmosféru podpořily studentky Konzervatoře Evangelické akademie.

Slavnosti předcházela veřejná prezentace zahraničních praxí, která se uskutečnila ve středu 2. prosince v aule CARITAS - VOŠs Olomouc. Své zkušenosti včetně doporučení pro mladší kolegy předaly studentky, které se vrátily ze Slovenka, Velké Británie, Irska, Holandska, Německa, Polska a USA.

Adventní setkání

Studenti a vyučující CARITAS - VOŠs Olomouc společně zahájili advent setkáním v pondělí 30. listopadu 2015 v aule. Slova pana ředitele Martina Bednáře a zamyšlení školního spirituála o. Gorazda navodila nejen sváteční atmosféru, ale také přiměla účastníky zamyslet se nad významem Vánoc. Setkání doprovodila svými vystoupeními schola pod vedením Jany Synkové (Záznam na YouTube).

Zahájení školního roku 2015/2016

Nový školní rok zahájila CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc tradiční mši svatou v kostele Panny Marie Sněžné 1. září 2015. Na mši navázalo setkání studentů, pedagogů a zaměstnanců školy v aule, kde jsme přivítali především studenty prvních ročníků obou vzdělávacích programů. Stejné uvítání čekalo na studenty kombinované formy studia v pátek 11. září 2015.

Tento školní rok bude studenty doprovázet kampaň Žiju CARITAS, která vyvrcholí v září 2016, kdy škola oslaví 20 let své existence.

Promoce 2015

Slavnostní předání diplomů absolventům CARITAS - Vyšší odborné školy sociální Olomouc a Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci se uskutečnilo v pondělí 29. června v Arcibiskupském paláci. Všem absolventům přejeme hodně štěstí v profesním i osobním životě.

Nalezeno: 36 záznamů   |   Stránka: