COVID-19 - zapojte se do pomoci - CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

COVID-19 - zapojte se do pomoci

Na tomto místě shromažďujeme poptávku organizací po zapojení studentů v rámci pracovní povinnosti, příp. pomoci dobrovolníků v široké škále činností. Pokud máte možnost nabídnout pomocnou ruku některé z organizací, kontaktujte ji přímo na kontaktech uvedených u každé poptávky.

Jste-li zástupcem organizace, která potřebuje pomoci, vyplňte svůj požadavek v našem online formuláři.

aktualizováno: 5. 5. 2020 v 20.00

Diakonie ČCE – Středisko humanitární a rozvojové spolupráce

Dopis pro radost

Kvůli opatřením, která mají chránit před nákazou Covid-19 nejohroženější skupiny, se mnozí senioři ocitli v sociální izolaci. Především pak domovy pro seniory musely být uzavřeny před návštěvami rodin, přátel či dobrovolníků a některé se dokonce ocitly v karanténě. Situace je taková, že senioři po většinu dne musejí zůstávat o samotě na svých pokojích.

Oslovujeme proto dobrovolníky, aby tyto seniory podpořili a napsali jim dopis pro radost. O tom, jak se zapojit a kam dopis poslat, si můžete přečíst na webu Diakonie ČCE.

JIHOMORAVSKÝ KRAJ

ARMÁDA SPÁSY V ČR (BRNO)

Poptávka: pomoc v terénních službách, případně pomoc při dětských skupinách při hlídání dětí zdravotníkům; organizace potřebuje dlouhodobého praktikanta, nebo dobrovolníka na výpomoc pro Prevenci bezdomovectví

Adresa: Brno - Královo Pole, Staňkova 6

Kontakt: Ivana Kudělová, e-mail: ivana_kudelova(zavináč)armadaspasy.cz, tel.: 737 215 425

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

OBLASTNÍ CHARITA ČERVENÝ KOSTELEC - DOMOV SVATÉHO JOSEFA ŽIREČ

Poptávka: ošetřovatelská péče, přijmeme studenty, kteří již u nás praxi provedli z důvodu zaučení

Adresa: Žireč 1, 544 04

Kontakt: Andrea Jiřičková, e-mail: jiřičkova(zavináč)dsj-zirec.cz, tel.: 491 610 503; příp. Petra Rejlová, e-mail: rejlova(zavináč)dsj-zirec.cz, tel.: 491 610 526

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

ALZHEIMERCENTRUM OSTRAVA - jde o velmi naléhavou prosbu o pomoc

Poptávka: Hledáme zájemce o pomoc v přímé péči (hygiena, podávání stravy, polohování...) v rámci DPP (150 Kč/hod). Zájemci budou pracovat v zařízení, kde pečujeme o klienty s demencí, u kterých je diagnostikován COVID. Většinou jsou stabilizovaní. V centru máme klienty mobilní i imobilní, každý potřebuje nějakou míru pomoci a podpory.
Hledáme zájemce, kteří budou ochotni v našem centru strávit několik dní vkuse a musí si být vědomi, že po odchodu z centra budou muset zůstat v 14denní karanténě, protože přišli do kontaktu s našimi klienty, kteří jsou infikovaní (mnozí ale nemají žádné příznaky). Všem dáme dostatečné množství ochranných pomůcek – obleky, roušky, respirátory, rukavice, štíty. Budou v centru bydlet – dvoulůžkové pokoje s koupelnou a toaletou, jídlo od nás dostanou. Střídat se budou ve směnách a nastaveném režimu. Odcházet z centra po dobu určených dnů nebudou moci.

Adresa: Syllabova 3029/38, Ostrava – Vítkovice

Kontakt: Hana Kacafírková, e-mail: kacafirkova(zavináč)alzheimercentrum.cz, tel.: 774 774 088

OLOMOUCKÝ KRAJ

DOMOV PRO SENIORY SOBĚSUKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

Poptávka: Chybí nám veškeré ochranné pomůcky + dlouhodobě máme nedostatek personálu v přímé péči (nikoli z důvodu nákazy COVID 19, z důvodu jiných nemocí). Možno nabídnout práci na pozici PSS na DPP, plat: 110 Kč/hodinu.

Adresa: Plumlov, Soběsuky 95

Kontakt: PhDr. Yvona Andělová, e-mail: reditelka(zavináč)dpssobesuky.cz, tel.: 582 335 016

DŮM NA PŮL CESTY OLOMOUC

Poptávka: hledáme dobrovolníky maximálně dva, a to jen pouze v případě, kdyby služba byla uzavřena z důvodu karantény, jednalo by se o zásobování potravin a léků

Adresa: Olomouc, Sokolská 32

Kontakt: Lenka Němečková, e-mail: nemeckova(zavináč)diakoniecce-sobotin.cz, tel.: 606 790 144

FAKULTNÍ NEMOCNICE OLOMOUC

Poptávka: pomoc při kontrolách u vstupu do nemocnice, ve skladu, pomoc ostraze apod. Konkrétní náplň práce bude specifikována po dohodě. Nabízíme DPČ.

Adresa: Olomouc, I. P. Pavlova 6

Kontakt: Mgr. Michaela Natálie Konečná, e-mail: michaelanatalie.konecna(zavináč)fnol.cz, tel.: 734 180 880

CHARITA PROSTĚJOV

Poptávka: Domov Daliborka potřebuje k zajištění péče pracovníky soc. služeb za pracovníky, kteří čerpají ošetřovné ve vyhlášeném nouzovém stavu. Zatím dva pracovníky.

Adresa: Prostějov, Martinákova 3104/9

Kontakt: František Hynek, e-mail: frantisek.hynek(zavináč)prostejov.charita.cz, tel.: 777 731 323 (Mimo pracovní dobu prosím o kontakt na SMS.)

CHARITA PŘEROV

Poptávka: Hledáme dobrovolníky na pečovatelskou službu ve věku od 18 let. Podmínkou je mít řidičský průkaz sk. B. Cílovou skupinou jsou senioři. Vzhledem k aktuální situaci nemáme dostatek zaměstnanců (pečovatelek). Jedná se o dopomoc při hygieně, podání stravy, dovážky obědů.

Adresa: Přerov, Šířava 1295/27

Kontakt: Klára Mimani, e-mail: klara.mimani(zavináč)prerov.charita.cz, tel.: 777 729 512

ZLÍNSKÝ KRAJ

CHARITA BYSTŘICE POD HOSTÝNEM

Poptávka: Hledáme studenta VOŠ Caritas z našeho regionu pro výpomoc našim sociálním pracovnicím.

Adresa: Bystřice pod Hostýnem, 6.května 1612

Kontakt: Pavel Pilmajer, e-mail: reditel(zavináč)bystriceph.charita.cz, tel.: 731 646 911

CHARITA LUHAČOVICE

Poptávka: Nyní aktuálně v tuto chvíli nepotřebujeme, ale uvítáme, pokud má nějaký student bydliště v dosahu naší organizace,
pomoc s šitím roušek, klidně i z domu, zatím nemáme personální nouzi, což však může do budoucna nastat. Telefonický kontakt
731 402 043. V současné době máme již 1 studenta na DPP ze školy v Kroměříži, který bydlí v našem ORP.

Adresa: Luhačovice, Hradisko 100

Kontakt: Mgr. Lenka Semelová, DiS, e-mail: lenka.semelova(zavináč)luhacovice.charita.cz, tel.: 731 402 043

CHARITA VALŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Poptávka: Hledáme dobrovolníky (max 5 osob) na posílení pracovních týmu v našich službách v případě nouze - OČR, karanténa,...