Zapojte se jako dobrovolníci - CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

Zapojte se jako dobrovolníci

Děkujeme všem našim studentům, kteří se v době nouzového stavu zapojili do pomoci organizacím, nejen v rámci pracovní povinnosti, ale i dalšími formami, zejména dobrovolnictvím.

Jejich práce si ceníme stejně jako organizace, kterým naši studenti nabídli pomocnou ruku:

"Chtěla bych z celého srdce poděkovat studentce vaší školy, Dianě Moskalenkové studující ve 3. ročníku oboru CHASOP. Tato studentka se v této nelehké situaci, pro nás všechny nabídla s pomocí našemu oddělení (neurologie JIP FN Olomouc). Našila pro sestry a vůbec veškerý personál našeho oddělení velké množství látkových roušek. A stále pokračuje a zásobuje nás. Pro naše oddělení to je a byla opravdu velká pomoc, obzvlášť ve chvílích kdy jsme měli katastrofální nedostatek ochranných pomůcek. Děkujeme mnohokrát a přeji hodně sil a pozitivní nálady v těchto nelehkých časech."

Kateřina Plachetková, staniční sestra neurologie JIP (Komplexní cerebrovaskulární centrum), Fakultní nemocnice Olomouc

-----

"Touto formou chci předat zpětnou vazbu na vaši studentku Nikolu Novotnou. Slečna Novotná k nám na NDC nastoupila v rámci pracovní povinnosti. Po jejím skončení se rozhodla s námi nadále spolupracovat jako dobrovolnice, což nás velmi potěšilo. V průběhu naší spolupráce se slečna Novotná zapojovala do chodu Nízkoprahového denního centra, kontaktovala klienty a pomáhala s výdejem materiální pomoci, zároveň pomáhala s nízkoprahovým terénem. Kladně hodnotíme zvlášť její pozitivní přístup, nasazení, empatii a komunikaci s klienty.

Bc. Alexandr Vrabček, DiS., koordinátor Nizkoprahového denního centra, středisko Samaritán pro lidi bez domova, Charita Olomouc

-----

"Jménem všech pracovníků v přímé péči z oddělení Elán 1, včetně mě Vám posílám následující pochvalu určenou Kateřině Rudykové, která je studentkou VOŠ Caritas. Kateřina Rudyková k nám na oddělení nastoupila z vlastní iniciativy v době koronavirové z počátku jako dobrovolnice (neplacená) později jako brigádnice již za mzdu. Kateřinu chválím za její milý přístup, samostatnost, flexibilitu, empatii, lidský přístup a ochotu být vždy nápomocna. Loučili jsme se s ní se slzami v očích. Více takových studentů je potřeba."

Mgr. Jarmila Jurdová, vedoucí služby Domov pro seniory - Elán, Tovačov

-----

V současné době zde najdete aktuální poptávku organizací po zapojení dobrovolníků v široké škále činností (nejen v souvislosti s koronavirovou pandemií). Pokud máte možnost nabídnout pomocnou ruku některé z organizací, kontaktujte ji přímo na kontaktech uvedených u každé poptávky.

Jste-li zástupcem organizace, která potřebuje dobrovolníky, vyplňte svůj požadavek v našem online formuláři.

aktualizováno: 10. 7. 2020 ve 12.10

JIHOMORAVSKÝ KRAJ

ARMÁDA SPÁSY V ČR (BRNO)

Poptávka: organizace potřebuje dlouhodobého praktikanta, nebo dobrovolníka na výpomoc pro Prevenci bezdomovectví

Adresa: Brno - Královo Pole, Staňkova 6

Kontakt: Ivana Kudělová, e-mail: ivana_kudelova(zavináč)armadaspasy.cz, tel.: 737 215 425

OLOMOUCKÝ KRAJ

CHARITA OLOMOUC

VÝDEJ a DOVOZ POTRAVINOVÉ POMOCI | hledáme 5–6 dobrovolníků | AKUTNÍ

Středisko pro rodiny a děti usiluje o zmírnění nestability sociálního prostředí rodin a řešení souvisejících problémů. Kromě sociálních služeb zajišťuje potravinovou a materiální pomoc. Akutně potřebujeme pomoci s dovozem potravinové pomoci (z Globusu) a jejím výdejem vždy ve středu v době od 9:45 až 12:00.

Můžete-li třeba i 1x za měsíc, velmi nám pomůžete, pokud vám podmínky dovolují častěji, budeme moc rádi. Vítané jsou řidičské dovednosti. Hlaste se prosím na e-mail: dobrovolnictvi(zavináč)olomouc.charita.cz

MONTÁŽE POLOHOVACÍCH LŮŽEK | stále hledáme pomocníky | SOS prázdniny

Doprava, přesun postele do domácnosti seniora a samotná montáž probíhá 2–3x za týden. Uskutečňuje se vždy s pracovnicí a trvá cca 1,5 h. Časy lze flexibilně domluvit.

Ochotní a manuálně zruční dobrovolníci, kteří můžete v době prázdnin, ozvěte se prosím na e-mail: dobrovolnictvi(zavináč)olomouc.charita.cz. Více informací na webu Charity Olomouc.

POMOC S OBLEČENÍM ČI PRODEJEM "U Samaritána" | hledáme dobrovolníky k opakované spolupráci

Koupí nebo darováním věcí v dobročinném bazaru #USamaritana (Wurmova 11 lidé podporují zlepšení života potřebných lidí. Na bazar je navázán krizový šatník, nábytková banka pro lidi v krizi a dvě dílny klientů azylového domu (oprava nábytku a šicí dílna). Právě zde potřebujeme vaši pomoc (v době od pondělí do čtvrtka mezi 12 a 17 hodinou) jak při třídění darovaných věcí, výběru pěkných kousků, tak i při prodeji. Zkušenost s prodejem je výhodou.

Hlaste se prosím na e-mail: dobrovolnictvi(zavináč)olomouc.charita.cz.

Zet-MY z.s.

Poptávka: Nový spolek Zet–My se snaží zavést homesharing do Olomouckého kraje. Homesharing je přirozený systém podpory rodin (i jednotlivců), kteří pečují o své děti či dospělé se zdravotním postižením v domácím prostředí. Pro tuto aktivitu hledá spolek dobrovolníky z řad studentů.

Adresa: Olomouc, Wurmova 5

Kontakt: Mgr. Naděžda Škrabalová a Bc. Iveta Skopalová, e-mail: zet-my(zavináč)seznam.cz, tel.: 722 152 030.