Spolupráce s USA - CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

Spolupráce s USA

CARITAS – Vyšší odborná škola sociální Olomouc a Owensboro Community and Technical College podepsaly v říjnu 2011 Memorandum of Understanding (Memorandum o porozumění), v rámci něhož se obě podobně zaměřené školy oficiálně domluvily na spolupráci.

Vzájemné aktivity na poli studentských stáží, školení zaměstnanců a výměnných pobytů pedagogů se tak začaly realizovat naplno.

K Memorandu o porozumění byl v listopadu 2012 podepsán dodatek, jehož předmětem je přidání dalšího partnera do realizace spolupráce. Je jím soukromá katolická univerzita Brescia University, která bude rovněž participovat na výměnných pobytech a především poskytne studentům CARITAS – Vyšší odborné školy sociální Olomouc zázemí v průběhu jejich zahraničních praxí.

Studenti Charitativní a sociální práce jezdí na zahraniční stáže do státu Kenucky již již čtyři roky. Zaměstnanci všech spolupracujících subjektů pravidelně absolvují služební cesty do USA/ČR.  Na podzim 2013 jsme hostili studijní návštěvu z Brescia University, OCTC a Audubon Area Community Services. Ve školním roce 2014/2015 začala realizace výměnných pobytů pedagogů na délku celého studijního období. První vlaštovkou byl dvouměsíční pobyt Mgr. Daniely Ochmannové na jaře 2014 v Owensboro. Na jaře 2015 přijela do Olomouce vyučující Greta McDonough a uskutečnila se první studijní návštěva několika amerických studentů. Další vyučující, která se vypravila na výměnný pobyt byla Mgr. Vladislava Závrská. V Owensboro strávila 2 měsíce na jaře 2016.

Aktivity CARITAS – VOŠs Olomouc realizované v rámci zahraniční spolupráce v USA podporuje finančně Olomoucký kraj.

Úřední deska

Přihlaste se k odběru novinek