Mezinárodní den sociální práce - CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

Mezinárodní den sociální práce

Sociální pracovnice zůstává v české společnosti nejčastěji spojována s obrázkem paní Zubaté, která necitlivým způsobem odvádí Kolju ve stejnojmenném filmu Jana a Zdeňka Svěrákových. Skvělou příležitost k osvětě přináší Mezinárodní den sociální práce, který se slaví vždy třetí březnové úterý. Letos připadl na 17. března a CARITAS – Vyšší odborná škola sociální Olomouc připravila nejen přednášku o komunitní práci v USA pro studenty a odbornou veřejnost, ale také happening v ulicích, při kterém oslovila Olomoučany.

S barevnými balónky, které nesly důležité lidské hodnoty jako domov, láska, zdraví atd., oslovovali studenti a vyučující CARITAS - VOŠs kolemjdoucí na olomouckém Horním náměstí. Zároveň s balónky jim podávali i špendlík, kterým měli některý z nich propíchnout. Cílem bylo předat myšlenku, že ne všechno je v našich životech automatické a přijít o to může být dílem okamžiku. Sociální pracovníci jsou tu pak proto, aby zasáhli a pomohli lidem znovu nabýt základní lidské hodnoty.

Další fotky od Karolíny Píchové (CHASOP, 2. ročník): http://bernadettfoto.rajce.idnes.cz/Mezinarodni_den_socialni_prace

Dr. LeAnn Howell z americké Brescia University přednášela o komunitní práci v USA.Happening na Horním náměstí v Olomouci

Úřední deska

Přihlaste se k odběru novinek