Vernisáž: Bůh miluje cizince! - CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

Vernisáž: Bůh miluje cizince! | 30.10.2018 | Pozvánka

CARITAS - Vyšší odborná škola sociální ve spolupráci s Katedrou křesťanské sociální práce zve na zahájení putovní výstavy s názvem "Bůh miluje cizince!". Vernisáž se skuteční 30. října 2018 v 16:00 ve vestibulu školy (na nám. Republiky 3). Pro více informací k výstavě čtěte více.

Expozice přináší příběhy dávných svědků víry. Na dvanácti barevných panelech seznamuje s biblickými uprchlíky: od Abrahama a Sáry přes Josefa, Mojžíše a Rút až k Ježíšovi a prvním křesťanům. Výjimečný projekt chce do české veřejné diskuse přinést i křesťanský hlas. V situaci, kdy jsme denně konfrontováni s odmítavými stanovisky politických reprezentantů a rychlými řešeními s nulovou tolerancí, máme jako křesťané slyšet, jaké důrazy a výzvy zní z Bible.

Výstava je dvojjazyčná, česko-německá a má putovní charakter. Následně se rozjede do evangelických sborů, škol i dalších míst. Její původní verzi připravila Rakouská biblická společnost. Realizaci zajistila Českobratrská církev evangelická díky podpoře Česko-německého fondu budoucnosti a Gustav-Adolf-Werk e.V.

Úřední deska

Přihlaste se k odběru novinek